Biografi

Mitt namn är Carl-Henrik Rapp och jag är en snart 37-årig fotograf där fotointresset egentligen alltid har funnits. Främst tack vare att min far tidigt skaffade både video och filmkameror på 70- och 80-talet. På våra långa sommarresor i Europa fick vi (jag och min bror) ofta låna både filmkameran och videokameran för att testa och laborera själva.

Mitt egna fotointresse tog fart på allvar runt 2000-talet och året var 2006 när jag skaffade min första digitala systemkamera, en Nikon D50. Det var först då som jag verkligen började utvecklas som bildskapare. Ännu en skjuts kom året 2010 när jag började frilansfotografera ”på riktigt”. Jag har fotograferat kontinuerligt för Avesta Tidning och Sala Allehanda innan Mittmedia/Bonnier tog över rodret och tyvärr kastade ut oss frilansfotografer från framtida uppdrag på grund av ekonomiska faktorer.

Numera fotograferar jag på uppdrag åt de som önskar anlita mig samt mycket åt mitt och mina två kollegors projekt salahebyfotboll.se. Jag är en självlärd, mångsidig fotograf som hanterar både press, stress och knepiga fotosituationer. Jag brinner för sportfoto, mörkerfotografering och naturscener och märker mer och mer hur jag dras till havet och dess omgivningar.

Mina största glädje som fotograf har varit att föreviga de bröllop jag tagit åt mig samt att leverera bilden till Sala kommun som pryder deras infartskylt. En stora ära då jag själv bott och verkat i Sala i hela mitt liv.